Kemikaalitukkuri – Algol Chemicals

Taustaa

Algol Chemicals tarjoaa laajan valikoiman teollisuus- ja erikoiskemikaaleja sekä polymeerejä teollisen tuotannon prosesseihin.

Algol Chemicals yhdistää teollisuuden raaka-aineiden valmistajat ja asiakkaat sekä tarjoaa räätälöityjä toimitusratkaisuja, palveluita ja asiantuntemusta. Tuotteet hankitaan maailmanlaajuisesti ja asiakkaita palvellaan paikallisesti. Maailmanlaajuisten kumppanien Reach-rekisteröidyt tuotteet toimitetaan asiakkaille paikallisista varastoista.

Algol Chemicalsilla on vuosittain noin 40 000 tuotetoimitusta ja palveluja tarjotaan yli 3 000 teollisuusyritykselle Suomessa, Skandinaviassa, Baltiassa, Valko-Venäjällä, Ukrainassa ja Intiassa.

Algol Chemicals kuuluu suomalaiseen Algol-konserniin. Algolin toiminta käynnistettiin Helsingissä vuonna 1894. Tänä päivänä kansainvälinen monialayhtiö Algol on edelleen suomalainen perheyhtiö.

Liiketoimintatarve

Algol Chemicalsin liiketoiminnan tavoitteena oli automatisoida rutiininomainen dokumenttien käsittelyprosessi alusta loppuun ja näin vähentää manuaalisen työn määrä ja vapauttaa aikaa tätä suurempaa lisäarvoa tuottavaan asiakastyöhön.

Tiettyihin tuotteisiin ja niiden valmistuseriin liittyy tekninen eräanalyysitodistus, jonka toimittaja lähettää oston yhteydessä sähköpostitse Algol Chemicalsin asiakaspalveluun. Algol Chemicalsin myydessä tätä tuotetta ja erää, sama dokumentti toimitetaan edelleen asiakkaalle. Dokumenttien vastaanotto, arkistointi ja lähetys on tehty manuaalisesti, joten tähän ruutiinityöhön on jouduttu käyttämään erittäin paljon asiakaspalvelun aikaa. Manuaalisia dokumentteihin liittyviä toimenpiteitä on ollut vuosittain kymmeniä tuhansia ja erilaisia dokumenttityyppejä useita satoja.

Ratkaisu

Ratkaisun tarkoituksena oli automatisoida edellä kuvattu dokumenttien käsittelyprosessi tekoälyn avulla vastaanotosta lähetykseen saakka. Järjestelmän keskeisenä osana on ElinarAI, joka tunnistaa dokumenteista tarvittavat tiedot eli ostotilausnumeron, tuotteen, tuotteen koodin, eränumeron ja parasta ennen päivän. Nämä tiedot mahdollistavat dokumentin automaattisen käsittelyn Algol Chemicalsin taustajärjestelmissä eli dokumentinhallintajärjestelmässä ja ERP:ssä.

Ratkaisussa hyödynnetään sekä IBM Datacap:ia että ElinarAI:ta tuottamaan paras mahdollinen lopputulos edellä mainittujen tietojen tunnistuksessa. IBM Datacap on monipuolinen capture-alusta, joka hoitaa sisään tulevan analyysitodistuksen kulkemisen prosessin läpi aina asiakkaan järjestelmään asti. ElinarAI on puolestaan  Suomessa kehitetty syvään siirto-oppimiseen pohjautuva tekoäly. ElinarAI kykenee luomaan ihmisenkaltaisen ymmärryksen ei-rakenteiseen tietoon, kuten tässä tapauksessa analyysitodistuksiin.

Ratkaisussa käytettiin Algolin olemassa olevaa analyysitodistusten dataa mallin kouluttamiseen. Kognitiivinen ymmärrys asiakirjasta mahdollistaa tarkan tietojen tuottamisen automaattisesti.

Hyödyt

Analyysitodistusten käsittelyn automatisointi parantaa organisaation ja asiakaspalvelun toimitusvarmuutta sekä -nopeutta. Tämän lisäksi inhimillisten virheiden määrä vähenee lukuisten manuaalisten työvaiheiden poistuessa. Samassa yhteydessä toteutettu pilvipohjainen dokumenttipalvelu mahdollistaa näiden dokumenttien hyödyntämisen ja jakamisen organisaation ulkopuolelle myös muissa Algol Chemicalsin asiakkaille ja kumppaneille tarkoitetuissa verkkopalveluissa.

ElinarAI mahdollistavat tässä esitetyn dokumentinkäsittelyn automatisoinnin. Ratkaisu tarjoaa myös alustan Algol-konsernin muiden vastaavien manuaalisesti suoritettavien tunnistustehtävien automatisoinniksi.

Lue PDF-versio tästä.

Algol Chemicals

Algol Chemicalsilla on vuosittain noin 40 000 tuotetoimitusta ja palveluja tarjotaan yli 3 000 teollisuusyritykselle Suomessa, Skandinaviassa, Baltiassa, Valko-Venäjällä, Ukrainassa ja Intiassa.

Algol Chemicals kuuluu suomalaiseen Algol-konserniin. Algolin toiminta käynnistettiin Helsingissä vuonna 1894. Tänä päivänä kansainvälinen monialayhtiö Algol on edelleen suomalainen perheyhtiö.

"Inhimillisten virheiden määrä vähenee lukuisten manuaalisten työvaiheiden poistuessa."

Haluatko kuulla ratkaisusta lisää? Jätä yhteystietosi alle, niin olemme sinuun yhteydessä.